T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / BOR - Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu

8. Sınıf İl Geneli Ortak Sınav

8.Sınıflara yönelik il genelinde yapılacak olan İngilizce ortak sınavına dair yayımlanan kılavuz, konu soru dağılılm tablosu, öğrenciler için gerekli uyarılar ve sınav kuralları aşağıda verilmiştir. 

Ortak sınav kılavuzu için tıklayınız.

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR

1.Sınavda 20 adet 4 seçenekli Çoktan Seçmeli soru bulunmaktadır. Kitapçıklar A ve B olarak ayrılmıştır. Her sorunun doğru cevabı 5 puan değerindedir. Süre 40 dakikadır. Cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar, değerlendirme işlemine alınmayacaktır.

2.Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınavlara alınmayacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

3.Öğrenciler optik formda belirtilen alana istenilen bilgileri tam ve doğru olarak dolduracaklar, bilgilerin doğru olduğunu kontrol edeceklerdir. Kontrol sonrasında ilgili alana kurşun kalemle imza atacaklardır. Olumsuz bir durum olduğunda gözetmen öğretmene bildireceklerdir.

4.Öğrenciler, ortak sınav öncesinde sınav kitapçığını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse kitapçığının değiştirilmesini isteyecektir.

5.Öğrenciler, optik forma işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır.

6.Sınavda çoktan seçmeli soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7.Ortak sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili yönetmeliğe göre işlem yapılacaktır.

8.Zorunlu haller dışında sınav boyunca (40 dakika) dışarı çıkılmasına izin verilmeyecek, dışarı çıkma zorunluluğu halinde okul idaresi gözetiminde öğrenci dışarı çıkarılacaktır.

9.Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

10.Sınav sonunda oluşan puan konuşma ve dinleme uygulama sınavı ile birlikle hesaplanarak ilgili dersin II. sınav notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.

 

SINAV KURALLARI

 

Ortak sınavların sağlıklı yürütülmesi, herhangi bir sorun ve mağduriyet oluşmaması için öğrencilerimizin sınav süresince uyması gereken kurallar aşağıya çıkarılmıştır. Bilgilendirme esaslarına göre hareket edilmesi sağlıklı bir sınav uygulaması için büyük önem arz etmektedir.

1.Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınava alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

2.Öğrenciler, oturma planında belirtilen sıralara oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi gözetmen öğretmenlere aittir. Yerleştirme işlemlerinden sonra gözetmenler uyulacak kuralları hatırlatarak sınav kâğıtlarını dağıtacaktır.

3.Öğrenciler yanlarında, sınavda kullanacakları araç-gereç dışında (kalem, silgi, kalemtıraş vs.) herhangi bir şey bulundurmayacaktır.

4.Sınavını süresinden önce bitiren öğrenci gözetmen öğretmenin onayı ile kağıdını teslim edebilecek ancak salon dışına çıkamayacaktır.

5.Öğrencilerden sınava geç kalanlar ilk 10 (on) dakika içinde sınava alınacak, ek süre verilmeyecek; bu süre dışında geç kalanlar sınava alınmayacaktır. Sınava mazeretsiz katılmayanlara mazeret sınavı yapılmayacaktır.

6.Sınav kâğıdının tesliminden öğrenci sorumludur.

7.Sınav süresince öğrencinin sınav salonundan dışarı çıkmasına izin verilmeyecek, herhangi bir nedenle (olağanüstü durumlar hariç) sınav salonunu terk edilmeyecektir.

29-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 29.12.2023 11:48 - Görüntülenme: 200
  Beğen | 6  kişi beğendi